Kunstzinnig coachen doormiddel van handelings- en ervaringsgerichte creatieve therapie

Kunstzinnig coachen doormiddel van handelings- en ervaringsgerichte creatieve therapie om inzichten en vaardigheden tot stand te laten komen,

Soms kan je op één of andere manier vastlopen in het dagelijks leven. Niet iedereen praat gemakkelijk over wat hen bezighoudt of wat er aan de hand is. Het werken met beeldende opdrachten en materialen kan uitkomst bieden.

Door met verschillende materialen te werken krijg je de kans om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, om met nieuw gedrag te oefenen of vervelende ervaringen te verwerken. Door meer inzicht te krijgen op je eigen situatie zal ook je gedrag gaan veranderen. Zo kan je beter leren omgaan met frustraties en spanningen, grenzen stellen, keuzes durven maken.

 psychosociale hulpverlening

Creatieve psychosociale hulpverlening is een handelings- en ervaringsgerichte therapie. Je leert door de opgedane ervaringen in deze sessies en deze leiden tot nieuwe inzichten en vaardigheden. het creatieve proces houdt je een spiegel voor. Het kan je zelfbewuster, sterker en blijer maken.

De creatieve psychosociale hulpverlener zet beeldende materialen in zoals verf, krijtsoorten, klei en textiel. Door dat je ervaringsgericht werkt krijg je de ruimte om zelf te ontdekken en te oefenen. De problemen worden duidelijk in de manier van omgaan met het materiaal en/of het werkstuk. Wat je maakt zegt veel over hoe jij de wereld ziet en beleefd.


Er is geen ervaring nodig om creatief en kunstzinnig te werken om creatief psychosociaal hulpverlening te volgen. Het doel is niet om iets moois te maken, maar om inzichten en vaardigheden tot stand te laten komen.

Sociaal, spontaan, energiek, empathisch,  warm hart, krachtig, kwetsbaar, speels, intuïtief, gevoelig, onderzoekend, open minded en lief . Oh ja, en erg creatief natuurlijk. Dat is wat ik terug krijg van mensen die me kennen.

Ik, Linda van Essen (1976) heb een passie voor intuïtief schilderen, kleuren, innerlijke ontwikkeling, kunst, knutselen, wandelen en de natuur. Vanuit deze passies leef ik en geef ik creatieve workshops, cursussen en sessies als zelfstandig kunstenaar en creatief psychosociaal hulpverlener.

Kunstzinnig dynamisch coachen

Ik heb in het jaar 2009 mijn diploma sociaal pedagogisch hulpverlener/ social work bachelor behaald. Ik werk vanaf 2001 voor de GGZ , ik heb hier onder andere gewerkt op een dag activiteiten centrum. Hier kwam mijn passie om te werken met mensen en creatief bezig zijn meer bij elkaar. Ik gaf hier creatieve workshops, trainingen en persoonlijke begeleiding. Door deze ervaring ben ik de opleiding tot creatief therapeut gaan volgen en werd geraakt door de intuïtieve helende werking van deze manier van werken.

Daarnaast heb ik de training kunstzinnig dynamische coachen gevolgd waardoor ik zeker wist: Dit is wat bij mij past als mens en dat wil ik met anderen delen. Door mijn jaren lange ervaring met het werken met mensen en creativiteit als hulpmiddel in te zetten, heb ik eindelijk mijn hart gevolgd en heb ik mijn eigen praktijk en atelier geopend in het voorjaar van 2022.

Communiceren gaat voor mij over contact en over verbinding. Verbinding met jezelf, met de ander en de wereld om je heen. Door creatief, kunstzinnig en intuïtief bezig te zijn door middel van tekenen, schilderen, boetseren, dans en muziek, kom je dichter bij jezelf en bij je gevoel.