Schilder workshop

Workshop schilderen In één dag een schilderij met acrylverf op een schildersdoek maken? Door uw schildersoog te ontwikkelen, leggen we de basis voor uw schilderkunsten in deze schildercursus. Hierin bepaalt u het tempo. Schilderen is tenslotte bedoeld ter ontspanning.

Een gezellig uitje met een blijvende herinnering: je zelfgemaakte schilderij.

Acrylverf is een sneldrogende verf die bestaat uit een kleurend pigment met een bindmiddel van kunststof polymeerhars uit de acrylgroep. De korte drogingstijd maakt het mogelijk snel te werken en lagen over elkaar te zetten. Heel geschikt voor beginners en gevorderden en tevens voor een workshop.

schildercursus materiaal

Meer gebruikelijk is het acrylverf dik aan te brengen en lijkt het resultaat sterk op dat van olieverf. De mogelijke hoogglans van olieverf ontbreekt echter, maar die kan achteraf worden aangebracht door een glanzend vernis, of verkregen door het gebruik van een speciaal glansmedium.

Acrylverf biedt bepaalde voordelen boven olieverf. De korte drogingstijd maakt het mogelijk veel sneller te werken. De stinkende en giftige oplosmiddelen van olieverf, zoals terpentijn, kunnen vermeden worden. Onder de kraan kunnen de kwasten eenvoudig schoon worden gemaakt.

Voor wie? Iedereen die het leuk lijkt, mannen/vrouwen. Leuk als teamuitje, afdelingsuitje, familie-, vrienden-, vriendinnen- of zussendag, vrijgezellenfeestje, teambuilding, verfraaiing.

Inhoud : We starten de schildercursus dag om 10.00 uur met koffie of thee. Daarna worden de technieken, gereedschappen en opdracht uitgelegd. In overleg worden de ideeën en mogelijkheden besproken. We gaan werken naar voorbeeld, opdracht of naar eigen inspiratie. Er zijn boeken om eventueel ideeën uit te halen. Daarna wordt er gewerkt. Er wordt een schets op het doek getekend en brengen de eerste lagen verf op. Een verzorgde lunch volgt. Na de lunch gaan we het schilderij afwerken en werken we toe naar het eindresultaat. Aan het einde van de dag neemt u uw schilderij mee naar huis. 

Kosten : € 89 p.p. voor een hele dag.
Tijdstip :  10.00  tot 16.30 uur.
Locatie : Prinsenweg 30A, 3862 PW Voorthuizen.

Wat is allemaal inbegrepen?
– Materialen, acrylverf, acrylverf papier, schildersdoek 50x40cm, Extra kosten als je op een groot doek wilt.
– Koffie of thee en lunch.
– Drankjes en een borrelplankje.
– Deskundige begeleiding.

Uiteraard zijn er voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen.