Creatieve Psychosociale Hulpverlening

Creatieve Psychosociale Hulpverlening is een vorm van kunstzinnig coachen doormiddel van handelings- en ervaringsgerichte creatieve therapie om inzichten en vaardigheden tot stand te laten komen,

Soms kan je op één of andere manier vastlopen in het dagelijks leven. Niet iedereen praat gemakkelijk over wat hen bezighoudt of wat er aan de hand is. Het werken met beeldende opdrachten en materialen kan uitkomst bieden.

Door met verschillende materialen te werken krijg je de kans om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, om met nieuw gedrag te oefenen of vervelende ervaringen te verwerken. Door meer inzicht te krijgen op je eigen situatie zal ook je gedrag gaan veranderen. Zo kan je beter leren omgaan met frustraties en spanningen, grenzen stellen, keuzes durven maken.

kunstzinnig coachen creatieve therapie psychosociale hulpverlening kunstzinnig dynamisch coachen

Creatieve psychosociale hulpverlening is een handelings- en ervaringsgerichte therapie. Je leert door de opgedane ervaringen in deze sessies en deze leiden tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Het creatieve proces houdt je een spiegel voor. Het kan je zelfbewuster, sterker en blijer maken.

De creatieve psychosociale hulpverlener zet beeldende materialen in zoals verf, krijtsoorten, klei en textiel. Door dat je ervaringsgericht werkt krijg je de ruimte om zelf te ontdekken en te oefenen. De problemen worden duidelijk in de manier van omgaan met het materiaal en/of het werkstuk. Wat je maakt zegt veel over hoe jij de wereld ziet en beleefd.


Er is geen ervaring nodig om creatief en kunstzinnig te werken om creatief psychosociaal hulpverlening te volgen. Het doel is niet om iets moois te maken, maar om inzichten en vaardigheden tot stand te laten komen.

Hierbij enkele voorbeelden voor personen die graag op een creatieve kunstzinnige wijze werken aan persoonlijke groei en een (levens)vraag hebben waarbij ze d.m.v. individuele coaching graag geholpen willen worden.

Dit kunnen vragen zijn met betrekking tot:

 • Leren omgaan met en praten over gevoelens van angst, verdriet, verlies of boosheid.
 • Een te druk hoofd of agenda hebben.
 • (zelf)Vertrouwen, zelfbeeld.
 • Omgaan met stress, concentratieproblemen e.d.
 • Ontdekken waar je talenten liggen of waar je kracht ligt.
 • Nee leren zeggen, beter leren omgaan met grenzen.
 • Behoefte aan zingeving en reflectie.
 • Behoefte aan meer vitaliteit en energie in je leven.
 • Meer verbinding willen tussen je hart en je hoofd.
 • Last hebben van lichamelijke klachten waarvoor niet direct een medische oorzaak te vinden is.

Een traject is afhankelijk van de vraagstelling/problematiek en varieert van 3 tot ongeveer 6 sessies. Jij bent degene die daar over beslist. De sessies vinden 1 keer per week of 2 of 3 weken plaats.

Sessie:  duurt 1 uur.
Kosten: € 79 per uur inclusief materiaal en btw.
Intake: duurt 1,5 uur.
Kosten intake: € 118,50 inclusief btw.

Wanneer: op afspraak, overdag of ‘s avonds.
Tevens op locatie mogelijk.


Is uw inkomen ontoereikend, neem dan gerust contact met ons op. We bekijken dan welke regeling er voor u mogelijk is.

Vertrouwelijkheid: De gesprekken die gevoerd worden zijn vertrouwelijk en houd ik mij aan de regels ter bescherming van uw privacy.

Annuleren van een afspraak: Als u een afspraak af wilt zeggen, dient u dat tenminste twee werkdagen voor de afgesproken tijd te melden. Als u niet afbelt wordt 1 uur in rekening gebracht. 


Contact

  * Verplicht veld